Loading...

Filéző - 24.hu

Nyögvenyelő, görheny, katakönyöke – a Jókai bablevest vagy a pörköltet hiába keressük Jókai nemzeti étlapján
Filéző - 24.hu / 2024. június 2., vasárnap

Nyögvenyelő, görheny, katakönyöke – a Jókai bablevest vagy a pörköltet hiába keressük Jókai nemzeti étlapján

A Filéző vendége Ács Bori, a Telex újságírója volt, akinek Elfelejtett magyar konyha címen jelent meg első szakácskönyve nemrég. Ebben egyrészt körbejárja, hogy mi veszett el, és mi alakult át a 19. századi magyar konyhából, másrészt sütni-főzni is lehet belőle, ugyanis ő saját konyhájában elkészítette a Jókai Mór által 1862-ben „nemzeti eledeleinknek” titulált fogásokat. De vajon hol marad a pörkölt, a rántott hús és a Jókai bableves? Miért gazdagítja a gasztrokutatást, ha meg is főzzük a régi recepteket? És hogy veszhetett ki a szótárunkból a nyögvenyelő?

0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: