Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 17., péntek

Lencsés korhely saláta

472048216_10222050564572100_8764454120549522188_n.jpg


A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg hat.


Hozzávalók:



  • 25 dkg lencse előző este beáztatva

  • 1 babérlevél

  • só, bors

  • 5-6 db salátaburgonya karikázva, megfőzve

  • 3 pár virsli karikázva

  • 25 dkg lecsepegtetett megvágott savanyú káposzta

  • 3 ek mustár

  • 1 kis pohár tejföl

  • 1 tojásból késuzült házi majonéz

  • só, frissen őrőlt bors


A lencsét főzzük meg, sós, borsos vízben a babérlevéllel. Közben keverjük össze a mustárt, a majonézt, tejfölt. Amikor a lencse megfőtt, szűrjük le, hagyjuk khűlni, majd amikor kihűlt, adjuk a mustáros keverékhez az összes alapanyagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk érni pár órát az ízeket.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: