Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 17., péntek

Tápióka puding

472323044_10222065897915424_6066895894190663951_n.jpg


2025-ben becsatlakoztunk a Veganuár kihívásba, igaz csak részlegesen, mert teljesen nem hagytuk el a húsos fogásokat, hanem 7 napból egy halas nap, egy húsos, a többi pedig zöldséges nap nálunk. Ezen kihívás ideje alatt számunkra sok új alapanyagot is kipróbálunk, ilyen a most következő recept is. Félve álltam neki, de megéri.


Hozzávalók:



  • 10 dkg tápióka gyöngy

  • 3 dl tej (lehet növányi tej is) az áztatáshoz

  • 1 tk vanília örlemény

  • 6 dl tej (kókusztej, növényi tej is jó)

  • cukor vagy cukorhelyettesítő

  • pár db meggy befőtt


A tápiókagyöngyre öntjük a 3 dl tejet a vanilía örleményt és elkeverjük pihentetjük negyedórát. Ez alatt az idő alatt a szemek beduzzadnak. Az idő letelte után hozzáadjuk a maradék tejet, felforraljuk és addig főzzük állandó keverés mellettm ameddig puding állagúra be nem sűrűsődik a benne lévő keményítőtől és a gyöngyök átettszőek nem lesznek. Ekkor hozzáadjuk az édesítőszert elkeverjük és pohárba rétegezzük a gyumölcsökkel. hagyjuk kihűlni, de langyosan is finom. Adhatunk hozzá csokit vagy kakaót főzés közben és akkor más ízt kapunk, de kókuszreszelékkel is készíthető, érdemes kísérletezni.


Jó étvágyat!


472450111_10222065897555415_6308834659384694625_n.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: