Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. szeptember 7., szombat

Zsiványpecsenye vele sült burgonyával

458180910_10220939148947404_8910935029634591055_n.jpg


Receptjeinkkel igyekszünk mindenkinek megfelelni, így a modern konyha mellett nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrző és egyben nagyszerű régi ételeknek is. A mostani recept is ilyen, a magyar konyha egyik gyöngyszeme. Fontos, hogy ezt az ételt tényleg zsírral, hagyományos módon kell elkészíteni, mert az ízek csak így állnak össze.


Hozzávalók:



  • 4 nagy szelet karaj 

  • 4 szem csiperke gomba vékony szeletekre vágva

  • 5 dkg ízes sajt reszelve

  • 1 csokor petrezselem aprítva

  • 4 gerezd fokhagyma vagy 4 ek fokhagymakrém

  • só, bors

  • 80 dkg krumpli cikkekre vágva

  • 1 nagy fej vöröshagyma darabolva


A hússzeleteket kiverjük, sózzuk borsozzuk és egy gerezd reszelt fokhagymával kenjük. Ha fokhagymakrémet használunk, akkor nem kell sózni a húst. A szeleteket betöltjük a gomba, sajt, petrezyelem keverékével és felgöngyöljük, hústűvel tüzzűk. Kevés zsíradékon megpirítjuk a töltött húst, kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsírhoz adunk még egy keveset és elkeverjük a hagymával és krumplival, amelyet szintén sózunk és borsozunk. Ráhelyezzük a húst és fóliával lefedve 200 fokon alós és felső sütésen sütjük. Egy óra elteltével a fóliát eltávolítjuk és rápirítunk. Tálaljuk. Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: