Kecskesajtos körtés tésztasaláta görögös csirkefasírttal
Nem tudom Kedves Követőink, Ti hogy vagytok vele, de nekünk ez a nyár ezzel a meleggel picit sok(k) volt. Az idő már őszbe fordul lassan, egy biztos a fények, a hangok, az árnyak már igen és jönnek az őszi idényjellegű zöldségek, minden évszaknak meg van a maga szépsége, íze. Most egy könnyed őszi saláta készült, amely a meleg napokon is megállja a helyét.
Hozávalók:
- 60 dkg csirkemell
- görög gyros fűszerkeverék
- só
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg tészta
- 2 közepes körte kockázva
- 1 kápia paprika darabolva
- 15 dkg tejföl
- 3 ek mustár, frissen őrölt bors
- 10 dkg kecskesajt darabolva
- 5 dkg dió
A csirkemellet a fűszerrel, sóval, tojással, fokhagymával egy késes betétű robotgépbe tesszük, összepürésítjük. A masszából kis fasírtokat formázunk és kisütjük, pihe puha fasírtokat kapunk, nem lesz száraz.
Közben kifőzzük a tésztát, amelyet a végén vissza is hűtünk és lecsepegtetjük. A mustárt a tejföllel, elkeverjük, hozzáadjuk a sajtot, paprikát, borsot, diót, körtét, végül az egészet elkverjük a tésztával. A salátát az ízek miatt érdemes előző nap elkészíteni, akkor jobban összeérik.
Tálaljuk. Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: