Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. szeptember 7., szombat

Kecskesajtos körtés tésztasaláta görögös csirkefasírttal

457376683_10220914132922019_603226260750309291_n.jpg


Nem tudom Kedves Követőink, Ti hogy vagytok vele, de nekünk ez a nyár ezzel a meleggel picit sok(k) volt. Az idő már őszbe fordul lassan, egy biztos a fények, a hangok, az árnyak már igen és jönnek az őszi idényjellegű zöldségek, minden évszaknak meg van a maga szépsége, íze. Most egy könnyed őszi saláta készült, amely a meleg napokon is megállja a helyét.


Hozávalók:



  • 60 dkg csirkemell

  • görög gyros fűszerkeverék


  • 1 tojás

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 20 dkg tészta

  • 2 közepes körte kockázva

  • 1 kápia paprika darabolva

  • 15 dkg tejföl

  • 3 ek mustár, frissen őrölt bors

  • 10 dkg kecskesajt darabolva

  • 5 dkg dió


A csirkemellet a fűszerrel, sóval, tojással, fokhagymával egy késes betétű robotgépbe tesszük, összepürésítjük. A masszából kis fasírtokat formázunk és kisütjük, pihe puha fasírtokat kapunk, nem lesz száraz.


Közben kifőzzük a tésztát, amelyet a végén vissza is hűtünk és lecsepegtetjük. A mustárt a tejföllel, elkeverjük, hozzáadjuk a sajtot, paprikát, borsot, diót, körtét, végül az egészet elkverjük a tésztával. A salátát az ízek miatt érdemes előző nap elkészíteni, akkor jobban összeérik.


Tálaljuk. Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: