Zserbó tk lisztekkel. Tej-tojás-hozzáadott cukormentes
Már van néhány diétás zserbó a blogon, de most újfajtát készítettem. Ebből sem ehettünk kettőnél többet, de ennek is örültünk. Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit egészségesebben szeretne étkezni. Nagyon élveztem a készítését is, most jobban eltaláltam a tészta állagát, szépen lehetett nyújtani.
Hozzávalók:
-tészta:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 csomag reszelt citromhéj
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 csomag reszelt citromhéj
20 dkg margarin
-
1 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál útifűmaghéj
3 evőkanál víz
3 evőkanál kakaó
3 dkg margarin
1 teáskanál 1:4 édesítő
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat 80 ml vízben elkeverjük. A tésztához a többi száraz anyagot habverővel összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, és beledolgozzuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat is.
Cipóvá gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük.
Négyfelé osztjuk, kis téglalapot formázunk belőlük, és egy kis tepsi méretűre (20x28 cm) kinyújtjuk őket. Az elsőt ráfektetjük a tepsi aljára, megkenjük a lekvár harmadával, rászórjuk a dió harmadát, és következik a második lap. Mindegyikkel így járunk el, majd az utolsót villával megszurkáljuk, vízzel megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük, megfordítjuk.
A kakaót a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőt, és elkeverjük a margarinnal. Rásimítjuk a süteményre.
Cipóvá gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük.
Négyfelé osztjuk, kis téglalapot formázunk belőlük, és egy kis tepsi méretűre (20x28 cm) kinyújtjuk őket. Az elsőt ráfektetjük a tepsi aljára, megkenjük a lekvár harmadával, rászórjuk a dió harmadát, és következik a második lap. Mindegyikkel így járunk el, majd az utolsót villával megszurkáljuk, vízzel megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük, megfordítjuk.
A kakaót a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőt, és elkeverjük a margarinnal. Rásimítjuk a süteményre.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: