Loading...

Champagne Club

Champagne Club / 2023. szeptember 12., kedd

Illik e szólni a pincérnek, hogy nem elég hideg a pezsgő?

meleg_a_pezsgonk_mit_csinaljunk.PNG


A válasz nem túl bonyolult: ILLIK.


No de mit lehet ilyenkor csinálni?


Ez már nem olyan egyszerű.


A vitatkozást, mármint arról, hogy a felszolgált pezsgő 16,6 vagy 12,8 celsius fokos, egy egyszerű maghőmérővel el lehet dönteni.


megfelelo_e_a_pezsgonk_hofoka_merjuk_meg_ital_homero_champagneclub_1_1.JPG


Komoly pezsgő ivó ember, ilyet mindig hord magánál.


Nem saját maga miatt, hiszen ő már begyakorolta,


hogyan kerülje el az érzékcsalódást, hanem oktató nevelő szándékkal,


hogy a pincér részére is demonstrálni tudja igazát.


Minimális célunk legyen az, hogy legalább 10 celsius fok alá kerüljünk! Csak a legkitartóbbak jutalma a 8 fokos pezsgő.


dugjuk_a_pezsgos_poharakat_a_jegbe.JPG


Az is egy lehetséges megoldás,


hogy a poharakat egy időre beledugjuk a jégbe.


A gyakorlati megoldások sem túl bonyolultak.


Ha pohárral rendeltünk, akkor az egész poharat, tartalmával együtt bele kell tuszkolni egy jeges vízzel teli pezsgős vödörbe és egy darabig hűteni kell. Igaz, nem a legelegánsabb megoldás, de vész esetén megteszi.


Ha palackkal rendeltünk, egyszerűbb a helyzet, csak várnunk kell. Lehet, hogy 15-20 percet. A pezsgő lehűlését a palackban úgy gyorsíthatjuk fel, ha pár percenként egy kicsit megforgatjuk az üveget, hogy a benne lévő folyadék megmozduljon.


Modern szentségtörés! Ha jégkockát dobálunk a poharunkba. Olcsóbb pezsgőféleségeknél ez a módszer nem sokat tud rontani, főleg, ha elég gyorsan megisszuk a folyadékot. Az ICE sorozatú pezsgőket pedig kifejezetten jégkockás szervírozáshoz készítették. Komoly champagne-nyal viszont ilyet nem teszünk!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: