Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2023. július 4., kedd

Zöldborsós-gombás sertésszűz

 




Hozzávalók (4 személyre):


1 közepes sertésszűz, 40 dkg zöldborsó, 25 dkg
gomba, 1 kisebb hagyma vagy 10 cm-es póréhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl
tejszín, petrezselyemzöld, 1 evőkanál vaj, só, bors.


Elkészítése:


A bélszínt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró
vajon mindkét oldalát megsütjük, kiszedjük az edényből. Amiben a húst sütöttük
kevés vajat olvasztunk, beletesszük az apróra vágott hagymát üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a zöldborsót kissé megpároljuk, ekkor beletesszük a
szeletekre vágott gombát, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és puhára
főzzük. Megszórjuk a liszttel, kissé átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk rá,
majd a tejszínnel hígítjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Az
elősütött bélszínt csíkokra vágjuk (elhagyható) és a gombás zöldborsóval
tálaljuk.


Tipp: A csíkokra vágott húst bele is tehetjük a
zöldborsóhoz, kissé összeforraljuk és párolt rizzsel kínáljuk.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: