Chiapuding áfonyalekvárral és eperrel
Hozzávalók 4
személyre:
5 evőkanál chia
mag, 4 dl kókusz- vagy mandulatej, 2-3 evőkanál méz, 1 csipet só;
20 dkg friss
áfonya, 2 evőkanál cukor, fél teáskanál cirmhéj;
továbbá: friss eper vagy más gyümölcs, menta vagy citromfű.
Elkészítése:
A kókusztejbe a
chiamagot, mézet és a sót belevegyítjük, jól elkavarjuk, néhány órára
hűtőszekrénybe tesszük. Ennyi idő alatt a chiamagok jól magukba szívják a
nedvességet, és megduzzadnak. Többször keverjük át.
Az áfonyát a cukorral
és citromhéjjal jól összeforraljuk, hagyjuk kihűlni. Üvegpoharakba kanalazzuk a
chiapudingot, majd az áfonyalekvárt a tetejére. Közvetlenül tálalás előtt szeletekre
vágott eperdarabokkal és menta vagy citromfűlevéllel díszítjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: