Velővel töltött, rántott palacsinta
Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg
sertésvelő, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió,
petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája;
a panírhoz:
3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,
beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. A sertésvelőt kisebb
darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, és jól összesütjük. Sóval, borssal,
reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Apróra vágott fokhagymát és a
petrezselyemzöldet keverünk hozzá, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojások
sárgáját. Hagyjuk kissé kihűlni. A velős tölteléket az előre megsütött
palacsintákba göngyöljük, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és
forró olajban szép pirosra sütjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: