Vaníliakrémes máktorta
Hozzávalók:
a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom
reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 5 dl tej, 2 tasak
vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 tasak vaníliás
cukor;
a díszítéshez: tejszínhab, csokoládéreszelék.
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk,
hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport majd
óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott
vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni,
majd elvágjuk. A pudingport a tejben megfőzzük, belekavarjuk a vajat és hagyjuk
kihűlni. A krémsajtot a kétféle cukorral kikavarjuk, majd összevegyítjük a
kihűlt pudingkrémmel. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a
torta díszítéséhez. A vaníliás krémbe kavarjuk a felvert tejszínt, és
megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel
díszítjük. Pár órára hideg helyre tesszük, ekkor szeleteljük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: