Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 6., szombat

Újévi kocsonya

Újévre főztem kocsonyát, csak én szeretem a családból, nagyon finom lett. :-) 






Hozzávalók:

1/2  sertéscsülök feldarabolva

1 köröm feldarabolva

20 dkg sertéslapocka 


1 kisebb fej fokhagyma

1/2 zacskó szemes bors

erős paprika

kevés pirospaprika

só 

A húst, a csülköt, a körmöt (alapos tisztítás után) 6 liter hideg vízben, nagy lángra felteszem főni.

Amikor felforrt lehabozom, fűszerezem sóval, szemes borssal, belerakom a megtisztított fokhagymát, az erős paprikát, teszek bele kevés pirospaprikát is. Lassú tűzön, gyöngyözve 4 órán át főzöm. 

Ekkor leszűröm, hagyom, hogy a lé leülepedjen. A húsokat tálkákba osztom, rászedem a levet, majd kihűlés után hideg helyre rakom, hogy megdermedjen. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: