Újévi kocsonya
Újévre főztem kocsonyát, csak én szeretem a családból, nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók:
1/2 sertéscsülök feldarabolva
1 köröm feldarabolva
20 dkg sertéslapocka
1 kisebb fej fokhagyma
1/2 zacskó szemes bors
erős paprika
kevés pirospaprika
só
A húst, a csülköt, a körmöt (alapos tisztítás után) 6 liter hideg vízben, nagy lángra felteszem főni.
Amikor felforrt lehabozom, fűszerezem sóval, szemes borssal, belerakom a megtisztított fokhagymát, az erős paprikát, teszek bele kevés pirospaprikát is. Lassú tűzön, gyöngyözve 4 órán át főzöm.
Ekkor leszűröm, hagyom, hogy a lé leülepedjen. A húsokat tálkákba osztom, rászedem a levet, majd kihűlés után hideg helyre rakom, hogy megdermedjen.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: