Karácsonyi húsos káposzta
A káposztás étel sem maradhatott el karácsonykor, töltött káposzta helyett már jó ideje húsos káposztát főzök, azt jobban szereti a család. :-)
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
1,5 kg hordós káposzta
2 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 babérlevél
só
bors
1 ek. pirospaprika
3 dl tejföl
A hordós káposzta levét kinyomkodom, ha nagyon savanyú, ki is lehet mosni egyszer, ki, hogy szereti.
A hagymát karikára vágom, a fokhagymát megpucolom. A húst kockára vágom, sózom, borsozom.
Ezután következik az étel összerakása. Egy megfelelő méretű edény aljára kerül egy sor káposzta, erre jön egy sor hagyma 1-2 babérlevél, 1-2 cikk fokhagyma, majd a fűszeres hús 1/3-a.
Ezt megismétlem addig amíg tart az alapagyag, a tetejére káposzta kerüljön.
Amikor elfogytak az alapagyagok, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és a tetejére szórom a pirospaprikát, aki szereti csípős paprikát is tehet bele.
Ezután felteszem a tűzhelyre, befedem és takarék lángon, lassan 2 órán át főzöm.
Amikor kész, hozzáteszem a tejfölt és összeforralom vele.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: