Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 6., szombat

Karácsonyi húsos káposzta

A káposztás étel sem maradhatott el karácsonykor, töltött káposzta helyett már jó ideje húsos káposztát főzök, azt jobban szereti a család. :-) 



Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka

1,5 kg  hordós káposzta

2 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 babérlevél

bors
1 ek. pirospaprika

3 dl tejföl 

A hordós káposzta levét kinyomkodom, ha nagyon savanyú, ki is lehet mosni egyszer, ki, hogy szereti. 

A hagymát karikára vágom, a fokhagymát megpucolom. A húst kockára vágom, sózom, borsozom. 

Ezután következik az étel összerakása. Egy megfelelő méretű edény aljára kerül egy sor káposzta, erre jön egy sor hagyma 1-2 babérlevél, 1-2 cikk fokhagyma, majd a fűszeres hús 1/3-a. 

Ezt megismétlem addig amíg tart az alapagyag, a tetejére káposzta kerüljön. 

Amikor  elfogytak az alapagyagok, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és a tetejére szórom a pirospaprikát, aki szereti  csípős paprikát is tehet bele. 

Ezután felteszem a tűzhelyre, befedem és takarék lángon, lassan 2 órán át főzöm.

Amikor kész, hozzáteszem a tejfölt és összeforralom vele. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: