Karácsonyi rántott hal és pulykamell majonézes krumplisalátával
Természetesen rántott hal is készült karácsonykor, a szokásos majonézes krumplisalátával, de mivel én nem szeretem a halat rántottam ki pulykamellet is. :-)
Hozzávalók:
1 kg afrikai harcsa filé
1/2 pulykamell, felszeletelve
liszt
tojás
prézli
olaj a kisütéshez
1,5 kg krumpli
40 dkg majonéz(2 tojássárgából, 3 dl olajból)
2,5 dl tejföl
2 fej lila hagyma
só
A majonézes krumplisalátát előző este elkészítem, egy éjszakát a hűtőben kell állnia, akkor finom.
A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm, kihűtöm. A hagymát vékony szeletekre vágva hozzákeverem, megsózom.
A majonézt összekeverem a tejföllel a hagymás krumplira öntöm. Óvatosan összekeverem, lefedve hűtőbe teszem.
A halszeleteket és a hússzeleteket besózom, lisztbe, tojásba, morzsába forgatom, bő olajban kisütöm, papírra szedem.
A forró halat és húst a hideg krumplisalátával tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: