Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2019. október 18., péntek

Töltött kenyér


Nagyon beindult a kenyérsütés, minden másnap készül egy új. 2 napja volt a Kenyér Világnapja, nem épp ebből az alkalomból, de épp jókor egy töltött kenyeret sütöttem.


Alapja a már jól bevált hamis kovász.




A hajtogatások után kilapogattam a tésztát, erre pesto, sonka, sajt és lilahagyma került, ezt úgy tekertem fel, hogy véletlenül se lógjon ki a töltelék sehol.










Ezt most nem vason sütöttem, hanem formában. Nem bíztam abban, hogy a töltelék sehol se fog majd szivárogni, és akkor már inkább egy sütőformában tegye ezt, ne a vaslapra süljön rá.





Szerencsére nem viselkedett úgy, mint egy kitörő vulkán, épp csak egy picit szivárgott ki a pesto, ami az élvezeti értékét nem befolyásolta.











Bár picit kifolyt a lé, az alja attól még kopogós maradt, nem ázott el








Gyönyörű a bélzete


Maradéktalan sikert aratott a családban, biztos, hogy lesz ismétlés.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: