Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2019. október 15., kedd

Reteksaláta


Bár az időjárás nagy tréfamester, huszon-fokok lesznek egész héten, azért mégiscsak az ősz közepén járunk. Itt az ideje, hogy fokozottan rákapcsoljunk a vitamin-utánpótlásra!


Mit lehet ilyenkor kapni, ami helyben terem? Van például sok retek. Ami magában nem nagy élmény, de salátának már egy másik szint.


Most jégcsapretekből készült, de variálható is mondjuk egy kis répával, retekcsírával. Majd legközelebb.






Hozzávalók:




  • 1 jégcsapretek

  • 1 evőkanál méz

  • 1 evőkanél olívaolaj

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • nagyobb csipet só

  • ízlés szerint egész kömény -de ne sajnáljuk!






A retket legyaluljuk*. A többi hozzávalót összekeverjük és rálocsoljuk a retekre, jól beleforgatjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Magában, kenyérhez, de akár hús mellé köretnek is fogyasztható.






*jobb ebben a szélesmetélt formában, mint simán csak szeletben, jobban át tudják járni az ízek és ha esetleg vadul csípős példányt fognánk ki, akkor így egyszerűbb megszelídíteni. Ilyen kézi készülékem van hozzá, úgy használatos kb,, mintha ceruzát hegyeznénk.







Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: