Töltött csirkecomb
A töltött csirke gyermekkori emlékeket idéz a gondtalan hétköznapok és mellé a hétvégi lakomák. Legfőképpen mi a csirkecombot szeretjük, így azt szoktam tölteni. A kalsszikus verzióban van a töltelékben csirkemáj, nálam ez nem volt itthon, de jól tudtam pótolni és nem csak látványos, de finom fogás készült.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 15 dkg lilatönkű pereszke (bármilyen gomba jó) aprítva
- 15 dkg kockázott combsonka
- 3 zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma kockázva
- 1 ek só, 1 tk bors, 1 tk fokhagyma granulátum, 1 mk őrölt köménymag, 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 tojás
A fűszereket a sóval keverjük el, majd a combokat fűszerezzük be, a bőre alá is kerüljön belőle. A hagymát pároljuk meg a gombával és a combsonkával az olívaolajon. A korábban vízbe áztatott zsemlét nyomkodjuk ki, majd adjuk a párolt töltelékhez a tojással, ízlés szerint fűszerezzük (só,bors). A tölteléket tegyük a combok bőre alá. 200 fokon alsó-felső sütésen süssük 1 órát. Én zöldséges párolt rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: