Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. október 27., vasárnap

Töltött csirkecomb

464663121_10221394254324754_7660802227596724789_n.jpg


A töltött csirke gyermekkori emlékeket idéz a gondtalan hétköznapok és mellé a hétvégi lakomák. Legfőképpen mi a csirkecombot szeretjük, így azt szoktam tölteni. A kalsszikus verzióban van a töltelékben csirkemáj, nálam ez nem volt itthon, de jól tudtam pótolni és nem csak látványos, de finom fogás készült.


Hozzávalók:



  • 6 db csirkecomb

  • 15 dkg lilatönkű pereszke (bármilyen gomba jó) aprítva

  • 15 dkg kockázott combsonka

  • 3 zsemle

  • 1 kis fej vöröshagyma kockázva

  • 1 ek só, 1 tk bors, 1 tk fokhagyma granulátum, 1 mk őrölt köménymag, 1 tk füstölt pirospaprika

  • 1 ek olívaolaj

  • 1 tojás


A fűszereket a sóval keverjük el, majd a combokat fűszerezzük be, a bőre alá is kerüljön belőle. A hagymát pároljuk meg a gombával és a combsonkával az olívaolajon. A korábban vízbe áztatott zsemlét nyomkodjuk ki, majd adjuk a párolt töltelékhez a tojással, ízlés szerint fűszerezzük (só,bors). A tölteléket tegyük a combok bőre alá. 200 fokon alsó-felső sütésen süssük 1 órát. Én zöldséges párolt rizzsel tálaltam.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: