Tökfőzelék sült kolbásszal
Nyáron, a nagy melegben a lecsó mellett gyakori fogás nálam valamilyen főzelék, gyors,egyszerű finom ebéd. :-) Most tökből készült. :-)
Hozzávalók:
1/2 tök, gyalulva
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1/2 csokor kapor
só
bors
cukor
ecet
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1/2 csokor kapor
só
bors
cukor
ecet
15 dkg kolbász
A hagymát apró kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet hozzá önteni. Fűszerezem pici borssal, apróra vágott kaporral.
Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem.
Feltétének karikára vágott kolbászt sütöttem rá, zsírjával meglocsoltam a főzeléket.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: