Resztelt ( pirított) csirkemáj krumplipürével
Gyorsan elkészülő ebéd a resztelt (pirított) csirkemáj, most krumplipürét készítettem hozzá.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
5 dkg zsír
1 kk. bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 kk. liszt
só
50 dkg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
3 dkg vaj
1 dl tej
só
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm.
A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült, beleteszem a pirospaprikát (lehet erős is, aki szereti), borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, elkeverem. Öntök alá egy pici vizet, beállítom a szaft sűrűségét, ekkor sózom csak meg és ezután már csak egyet forralok rajta.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, vajjal és tejjel kikeverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: