Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 5., hétfő

Tepsis töltött káposzta

kap7.jpg


Egyszerű, de finom. Így tudom összegezni a mostani receptet, amely már sokadik alternatíva lesz a töltött káposztára oldalunkon. Az összetevőket lehet variálni ízlés szerint és az eddig ismert megszokottól eltérő remek fogást tudunk a családnak felszolgálni. Mivel a hétvégére kész lett a házi savanyú káposztám, most nagyon finomra sikerült, így próbáltuk ezt az ételt belőle. Ajánlom szeretettel.


kap1.jpg


Hozzávalók:



  • 60 dkg savanyú káposzta

  • 1 nagy fej vöröshagyma félholdra vágva

  • 60 dkg darált lapocka

  • 30 dkg füstölt házi sonka főzve, kockázva

  • 3 zsemle

  • 1 csokor petrezselyem

  • só,bors

  • 1 tk csombor

  • 2 tojás

  • pár db savanyú káposzta levél

  • 4 dl tejszín


A sonkát miután megfőztük, hagytuk hűlni, kockázzuk, a levét eltettem bablevesnek jó lesz. A zsemléket felkockázzuk, kevés olajjal meglocsoljuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megpirítjuk. Ezt követően elkeverjük a sonkával az aprított csokor petrezselyemmel, tojásokkal, darált hússal, sóval, borssal. Így a töltelékünk el is készült.


kap4.jpg


Egy hőálló tálat kikenünk zsírral. Erre kerül a savanyú káposzta, szükség esetén ki kell mosni, de jelen esetben frissen érett káposzta van, így kimosás nélkül került az ételbe. Hozzá kerül a borsikafű/csombor/, a vöröshagyma.


kap5.jpg


A káposzta ágyra kerülnek a savanyú káposzta levelek úgy, hogy egymást a torzsarésznél fedjék. Ebbe kerül a töltelék. A tölteléket befedjük a levelekkel.


kap3.jpg


kap6.jpg


Leöntjük a tejszínnel és 220 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve másfél órát sütjük, Ekkor levesszük a fóliát és még 10-15 percet sütjük. A sütés után hagyjuk még 10 percet pihenni, majd szeleteljük és adunk mellé a savanyú káposztából és a tejszínes szaftból. Mi zsemlével fogyasztottuk, kenyér vagy péksütemény mindenképpen jól jön mellé. 


Jó étvágyat!


Tipp: vegán ételként is működik a sonkát ki lehet váltani füstölt tofuval, szejtánnal a darált húst pedig szójagranulátummal. A sertéshús helyet készülhet füstölt pulykacombból és mellé darált pulykamellből. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: