Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 5., hétfő

Tejfölös sertéshús tésztával

Szeretem a tejfölös húsokat, most sertéshúsból készült, és tésztát főztem ki hozzá. :-) 



 

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
1 ek. zsír
1  fej hagyma
2 kk. pirospaprika
1 babérlevél
1 kk. mustár

bors
1 dl tejföl
1 csapott ek. liszt. 

25 dkg valamilyen köretnek való  tészta  

A zsíron megdinsztelem a kockára vágott hagymát, ráteszem a kisebb kockára vágott húst, jól átforgatom, amíg kivilágosodik. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is, majd felengedem egy kevés vízzel. 

A vizet időnkét pótolva fedő alatt párolom, kb. 90 percig, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáteszem a babérlevelet, a mustárt, és ezekkel is főzőm még 10 percig. 

Végül a tejfölt kikeverem a liszttel, egy kis vízzel felhígítom, majd a húshoz öntöm, jól összeforralom.


Csavart csőtésztát főztem ki hozzá köretnek. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: