Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. augusztus 2., péntek

Tenger gyümölcsei spagetti

452008810_10220636986913542_4473120900140396816_n.jpg


Tart a nyár, a nyaralás sajnos már csak emlék, amely édes emlékeket és kellemes ízeket hordoz lelkünkben. Búsulni kár lenne, mert a nyár tart, talán kicsit sok is ez a kánikula és a szárazság, így sosem késő elkészíteni azokat az ételeket, amelyeket más országban fogyasztottunk és kicsit vissza hozza a meghitt pillanatokat. A horvát Adria kevésbé jellegzetes konyhával bír, de ott ettünk tenger gyümölcsei spagettit, amelyen erős olasz hatás érződött. Mi ezt a receptet elkészítettük itthon és sikerült teljesen elkapni az ízvilágot, így javaslom nektek is.


Hozzávalók:



  • 35 dkg tenger gyümölcse

  • 35 dkg spagetti

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 2 gerezd fokhagyma reszelve

  • 10 db bazsalikom levél apróra vágva

  • 3,5 dl paradicsomszósz

  • 10-12 szem koktél paradicsom félbevágva

  • só, bors


Ez a recept végtelen egyszerű és mégis a napfényes tengerpartot hozza. Nekem volt még a tavalyi házi paradicsomszószból, így azt használtam fel.


452074407_10220636988193574_88205342214742904_n.jpg


452195184_10220636987953568_3503572102200834382_n.jpg


452278238_10220636987593559_3853285243370026505_n.jpg


Elsőnek a hagymákat lepirítjuk, közben elkezdjük főzni a tésztát is. A hagymákra tesszük a tenger gyümölcsét, megpároljuk, majd amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a koktélparadicsomot, bazsalikomot.


452069101_10220636987233550_293068696540481251_n.jpg


Pár percig így pirítjuk az alapanyagot, majd mehet bele a paradicsomszószt Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tésztát, ha szükséges a tészta főzővízével lazítjuk az ételt.


Jó étvágyat!


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: