Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. június 27., csütörtök

Temesvári sertésborda

Ez a fantázianév tejfölös-zöldbabos karajt takar, tésztával. Érdemes kipróbálni. :-) 




Hozzávalók: 

4 szelet karaj
20 dkg zöldbab(mélyhűtött)
1/2 ek. zsír
1 közepes fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika

bors
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 ek. liszt 
 
15 dkg csavart csőtészta 
 

A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom.  Egy nagy lábasban megforrósítom a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütöm, majd kiszedem. 

A visszamaradt zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, hozzáteszem a pirospaprikát és felengedem pici vízzel. 

Visszarakom a hússzeleteteket, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a zöldbabot, beleteszem a fokhagymát és még sózom, borsozom. Együtt készre párolom. 

A tejfölt elkeverem a liszttel, kevés vízzel felhígítom, simára keverem és a zöldbabos húsra öntöm, jól összeforralom. 

A tésztát sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldbabos mártást a hússal együtt. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: