Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival
Nagy kedvenc nálunk a rántott hús minden formában, most csirkecombot rántottam, petrezselymes újkrumplival. :-)
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1/2 kg újkrumpli
liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
só
petrezselyemzöld
A csirkecombok bőrét lehúzom, kettévágom, besózom, majd szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom.
A krumpli vékony héját lekaparom, kockára vágom, kevés sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A csirkecombokat lassan, fedő alatt, többször forgatva aranybarnára sütöm.
Végül a hús forró zsírjából locsolok pár kanállal a petrezselyemre, és összekeverem a krumplival.
Tejfölös uborkasalátát készítettem hozzá.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: