Májgombócleves
Egyik kedvenc levesbetétem a májgombóc, alapnak egy kis húslevest szoktam főzni, leszűröm és a levébe főzöm bele a májgombócot. :-)
Hozzávalók:
2 felső csirkecomb
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 kis zeller
1/2 kis karalábé
só
szemes bors
1 tk. ételízesítő
A májgombóchoz:
10 dkg kenőmájas
1 kis fej hagyma
2 zsömle (vagy 2 szelet kenyér)
só
bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás
1 ek. zsír
A húst kb 3 liter hideg vízben felteszem főni, lehabozom, majd belerakom a feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, lassan főzöm. Közben elkészítem a májgombócot.
A kenőmájast a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom.
A zsömléket (vagy kenyeret) beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem.
Hozzáteszem a májast, a tojást, a sót, borsot, majoránnát, végül annyi lisztet, hogy formálható massza legyen.
A kész levest leszűröm, belefőzöm a kerekre formált májgombócokat.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: