Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. június 27., csütörtök

Májgombócleves

Egyik kedvenc levesbetétem a májgombóc, alapnak egy kis húslevest szoktam főzni, leszűröm és a levébe főzöm bele a májgombócot. :-) 





Hozzávalók:

2 felső csirkecomb 

1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 kis zeller
1/2 kis karalábé

szemes bors
1 tk. ételízesítő 

A májgombóchoz:

10 dkg  kenőmájas
1 kis fej hagyma
2 zsömle (vagy 2 szelet kenyér) 

bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás 
1 ek. zsír



A húst kb 3 liter hideg vízben felteszem főni, lehabozom, majd belerakom a feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, lassan főzöm. Közben elkészítem a májgombócot.


A kenőmájast a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom.

A zsömléket (vagy kenyeret) beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem. 

Hozzáteszem a májast, a tojást, a sót, borsot, majoránnát,  végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. 

A kész levest leszűröm, belefőzöm a kerekre formált májgombócokat. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: