Almás-szilvadzsemes palacsinta
Szoktam a sima palacsinta mellett almásat is sütni, ami úgy készül, hogy a tésztájába reszelek almát. Fahéjas porcukorral megtöltve, szilvadzsemmel megkenve nagyon finom. :-)
Hozzávalók:
3 dl tej
1 dl víz
2 tojás
20 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1/2 dl olaj
1 nagy alma
15 dkg porcukor
1/2 ek. fahéj
szilvadszem
Turmixgépbe teszem a palacsintatészta hozzávalóit, és jól kikeverem.
Nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott almát, beleöntöm az olajat is.
Teflon palacsintasütőben sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki.
A porcukrot összekeverem a fahéjjal, ezzel szórom meg, majd négybe hajtom és megkenem szilvadzsemmel.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: