Fokhagymás hús rizzsel
A sertéshúsnak nagyon jól áll a fokhagyma és a vöröshagyma is, ebbe a fokhagymás húsba szoktam tenni mindkettőt. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka
2 ek. zsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg rizs
A hús szeletekre vágom, sózom, borsozom.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, együtt is sütöm kicsit, majd felöntöm kevés vízzel.
A vizet ha kell pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm.
A rizs a szokásos módon, egy kevés olajon megfuttatva, kétszeres vízzel felöntve, sózva, puhára párolom.
Szilvabefőttel fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: