Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. június 27., csütörtök

Túrós-epres pite

Eperszezonban nem maradhat el a túrós-epres pite sütése, idén is megtörtént kétszer, ez az egyik változat. :-) 




Hozzávalók

  1. A tésztához:
  2. 10 dkg vaj(vagy margarin)
  3. 18 dkg liszt
  4. 5 dkg porcukor
  5. 4,5 dkg tejföl
  6. 1 db tojássárgája
  7. A töltelékhez: 
  8. 25 dkg túró
  9. 15 dkg tejföl
  10. 6,5 dkg porcukor
  11. 1 db tojás + a fehérje ami maradt
  12. 1 cs. vaníliás cukor
  13. 1 db citrom reszelt héja
  14. 2 csapott ek. liszt 
  15. 20 dkg eper felkockázva

  16. 15 dkg eperdzsem 


A lisztet  összemorzsolom a vajjal(vagy margarinnal), majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Fóliába csomagolva 20 percre beteszem a hűtőbe.

Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtom, mint a piteforma. Belesimítom a formába. Villával helyenként megszurkálom és előmelegített sütőben 10 percig elősütöm. 

Az epren kívül mindent összekeverek a töltelékhez és rákanalazom az elősütött pitére, majd rászórom a feldarabolt epret. 25-30 perc alatt sül készre. 

Miután kihűlt, a tetején egyenletesen elosztom az eperdzsemet. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: