Túrós-epres pite
Eperszezonban nem maradhat el a túrós-epres pite sütése, idén is megtörtént kétszer, ez az egyik változat. :-)
Hozzávalók
- A tésztához:
- 10 dkg vaj(vagy margarin)
- 18 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 4,5 dkg tejföl
- 1 db tojássárgája
- A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 6,5 dkg porcukor
- 1 db tojás + a fehérje ami maradt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csapott ek. liszt
- 20 dkg eper felkockázva
- 15 dkg eperdzsem
A lisztet összemorzsolom a vajjal(vagy margarinnal), majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Fóliába csomagolva 20 percre beteszem a hűtőbe.
Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtom, mint a piteforma. Belesimítom a formába. Villával helyenként megszurkálom és előmelegített sütőben 10 percig elősütöm.
Az epren kívül mindent összekeverek a töltelékhez és rákanalazom az elősütött pitére, majd rászórom a feldarabolt epret. 25-30 perc alatt sül készre.
Miután kihűlt, a tetején egyenletesen elosztom az eperdzsemet.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: