Májrizottó
Ez nem az eredeti olasz rizottó, kicsit "magyarosítva" van, de nagyon finom, nálunk nagy kedvenc. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 fej hagyma
1 ek. zsír
só
bors
majoránna
1 kk. liszt
20 dkg borsó
20 dkg rizs
A hagymát félkarikára vágom, világosra pirítom 1 ek. zsíron. Hozzáteszem a darabolt (4 felé vágott), jól megmosott és jól lecsepegtetett májat, átsütöm minden oldalon, amikor megsült, megszórom egy kk. liszttel, elkeverem, pici vizet öntök alá, borsozom, rászórom a majoránnát, végül sózom.
Közben a rizst kevés sóval megpárolom, a borsót pedig sós vízben megfőzöm.
Végül a májhoz keverem a rizst, a borsót az egészet jól átkeverem, lefedem és így hagyom 10-15 percig állni.
Valamilyen formába szedem és kiborítva tálalom.
Savanyúság, vagy saláta illik hozzá.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: