Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. június 27., csütörtök

Májrizottó

Ez nem az eredeti olasz rizottó, kicsit "magyarosítva" van, de nagyon finom, nálunk nagy kedvenc. :-) 





 Hozzávalók: 


1/2 kg csirkemáj
1 fej hagyma
1 ek. zsír

bors
majoránna
1 kk. liszt

20 dkg borsó 

20 dkg rizs


A hagymát félkarikára vágom, világosra pirítom  1 ek. zsíron.  Hozzáteszem a darabolt (4 felé vágott), jól megmosott és jól lecsepegtetett májat, átsütöm minden oldalon, amikor megsült, megszórom egy kk. liszttel, elkeverem, pici vizet öntök alá, borsozom, rászórom a majoránnát,  végül sózom. 

Közben a rizst kevés sóval megpárolom,  a borsót pedig sós vízben megfőzöm. 

Végül a májhoz keverem a rizst, a borsót az egészet jól átkeverem, lefedem és így hagyom 10-15 percig állni. 

Valamilyen formába szedem és kiborítva  tálalom.  

Savanyúság, vagy saláta illik hozzá. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: