Krumplileves
Egyszerű és gyorsan elkészíthető leves, a zöldséges krumplileves, én nagyon szeretem. :-)
Hozzávalók:
40 dkg krumpli, pucolva, kockára vágva, mérve
1-1 szál sárga és fehér répa
1/2 zeller és zeller zöld
1/2 ek. zsír
1 ek. liszt
só
bors
köménymag
1 kk. pirospaprika
ételízesítő
A krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller zöldet.
Amikor puhák a zöldségek, a zsírból és lisztből rántást készítek, leveszem a tűzről elkeverem benne a pirospaprikát, felengedem kevés hideg vízzel, majd a leveshez öntöm. Jól összeforralom, ha kell még fűszerezem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: