Rántott csirkemell petrezselymes újkrumplival és uborkasalátával
Nyár elején a petrezselymes újkrumpli sem maradhat el, így most a rántott csirkemellhez az készült. :-) És persze uborkasaláta, ami szintén a nyár ízeit hordozza. :-)
Hozzávalók:
4 nagyobb csirkemell szelet
só
1 tojás
liszt
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
A petrezselymes krumplihoz:
3/4 kg krumpli
1 cs. petrezselyemzöld
Az uborkasalátához:
1 közepes kígyóuborka
1 kis fej hagyma
1 kemény paradicsom
1 ek. ecet
2 ek. cukor
só
kevés pirospaprika
A csirkemell szeleteket besózom és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, prézlibe forgatom, majd bő zsiradékban kisütöm.
A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzőm, locsolok rá a hús zsírjából, és elkeverem az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Az uborkát legyalulom, a hagymát vékony szeletekre vágom, együtt besózom, így hagyom állni fél órát. Közben elkészítem az ecetes salátalevet, a cukrot összekeverem az ecettel, felöntöm hideg vízzel, és teszek bele kevés pirospaprikát. Az uborkát kinyomkodom, beleteszem a salátalébe, elkeverem, majd a tetejére rakom a cikkekre vágott paradicsomot.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: