Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 5., péntek

Temesvári bordaszelet pennével

A zöldbab nem csak levesnek és főzeléknek jó, nagyon finom húsos-tésztás ételt lehet belőle készíteni pár szelet karajjal. :-) 




Hozzávalók: 

4 szelet karaj
25 dkg zöldbab(mélyhűtött)
1 ek. zsír
1  közepes hagyma
1/2 ek. pirospaprika

bors
2 gerezd fokhagyma
1,5  dl tejföl
1/2  ek. liszt 
 
15 dkg  penne tészta


A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy  lábasban megforrósítom a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütöm, majd kiszedem. 

A visszamaradt zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, hozzáteszem a pirospaprikát és felengedem pici vízzel. 

Visszarakom a hússzeleteteket, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a zöldbabot, beleteszem a fokhagymát és még sózom, borsozom. Együtt készre párolom. 

A tejfölt elkeverem a liszttel, kevés vízzel felhígítom, simára keverem és a zöldbabos húsra öntöm, jól összeforralom. 

A tésztát sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldbabos mártást a hússal együtt. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: