Temesvári bordaszelet pennével
A zöldbab nem csak levesnek és főzeléknek jó, nagyon finom húsos-tésztás ételt lehet belőle készíteni pár szelet karajjal. :-)
Hozzávalók:
4 szelet karaj
25 dkg zöldbab(mélyhűtött)
1 ek. zsír
1 közepes hagyma
1/2 ek. pirospaprika
só
bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1/2 ek. liszt
15 dkg penne tészta
A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy lábasban megforrósítom a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütöm, majd kiszedem.
A visszamaradt zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, hozzáteszem a pirospaprikát és felengedem pici vízzel.
Visszarakom a hússzeleteteket, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a zöldbabot, beleteszem a fokhagymát és még sózom, borsozom. Együtt készre párolom.
A tejfölt elkeverem a liszttel, kevés vízzel felhígítom, simára keverem és a zöldbabos húsra öntöm, jól összeforralom.
A tésztát sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldbabos mártást a hússal együtt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: