Sült csirkecomb krumplipürével
Egyik családi kedvenc nálunk, párolt rizst is szoktam házzá készíteni köretnek, de krumplipürével is nagyon finom. :-)
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1 fej hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
zsír a sütéshez
só
bors
1/2 kg krumpli
3 dkg vaj(vagy margarin)
kevés tej
só
A csirkecombokat sózom, borsozom, forró zsíron hirtelen mindkét oldalát átsütöm.
Ezután takarékra veszem a hőt, hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, ezzel is pirítom kicsit, majd kevés vizet öntök hozzá, lefedem és lassan párolom tovább.
A végén zsírjára sütöm a csirkecombokat.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, összetöröm, belekeverem a vajat(vagy margarint), majd a tejjel habosra keverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: