Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 5., péntek

Sült csirkecomb krumplipürével

Egyik családi kedvenc nálunk, párolt rizst is szoktam házzá készíteni köretnek, de krumplipürével is nagyon finom. :-) 




Hozzávalók:

2 egész csirkecomb

1 fej hagyma

1 nagy gerezd fokhagyma 

zsír a sütéshez 

bors


1/2 kg krumpli

3 dkg vaj(vagy margarin)

kevés tej 



A csirkecombokat sózom, borsozom, forró zsíron hirtelen mindkét oldalát átsütöm.

Ezután takarékra veszem a hőt, hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, ezzel is pirítom kicsit, majd kevés vizet öntök hozzá, lefedem és lassan párolom tovább.

A végén zsírjára sütöm a csirkecombokat.

A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, összetöröm, belekeverem a vajat(vagy margarint), majd a tejjel habosra keverem.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: