Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. február 15., csütörtök

Tavaszi saláta gyermekláncfűvel

 

A szomszédunkban egy szép park található. Óriási fákkal, kedves kis padokkal. A fáknak azonban óriási mennyiségű levele is van. Gyakran áthordja őket a szél, mert nem takarították el rendesen az ősszel. Mi meg söprögetjük. Még annyi hasznunk sincs belőle, mint a szomszéd ház előtti fának, mert az legalább árnyékot adott. Sajnáltam is, hogy ki kellett vágatni, de már kezdett ketté repedni a törzse. Levélgyűjtés közben nagy örömömre gyermekláncfű hajtásokra bukkantam.
 A wikipédia vagy 50 más elnevezését hozza, mi errefelé pitypangként is ismerjük. Furcsa, de én sokáig úgy tudtam, hogy csak virágzás előtt szabad enni a leveleit, mert később mérgezőek, de újabban más információkat találok. Összeszedtem a hűtőben lévő zöld és nem zöld tavaszi (és nemcsak tavaszi) zöldséget, és elkészítettem belőle ezt a finom salátát, melyet sült csirkéhez ettünk. 
Van benne egy fél jégsaláta, egy cikk lila káposzta, egy fél sörretek, néhány sárgarépa csík, zsenge pitypanglevelek, és dísznek egy árvácska. Picit sóztam, fehér borsot szórtam rá. Joghurttal leöntve nagyon finom volt, bár éppen a pitypanglevél nem ízlett annyira. 
Frissítés: tavaly már használtam gyermekláncfüvet, csak elfelejtettem: https://korsocska.blogspot.com/2024/02/zold-leves.html

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: