Loading...

Olgis kipróbált receptjei

Olgis kipróbált receptjei / 2023. augusztus 12., szombat

Tarhonya készítés, a késes aprítóval.







Sokszor készítek házi gyúrt tésztát. Tarhonyát is.
 Eddig reszeltem a káposzta reszelőn.


Egy ismerős oldalán láttam, hogy másképp is lehet.


Mégpedig a késes aprító géppel.


Kipróbáltam, és működik.


A jó keményre gyúrt tészta a késes aprítóba kerül. 









Pár fordulat és már kész is. 



Lehet úgy is, hogy az aprítóba kerül a tojás a rétes liszt és addig adagoljuk a rétes lisztet, amig megfelelő állagú, nagyságú nem lesz.
 Többször megállítom a kuttert, és ellenőrzöm, kell-e még bele liszt. 
Nálam víz nem kerül bele.
 2 egész tojás és 2 sárgája, és amennyi rétes lisztet felvesz.

Azt tudtátok, hogy nagyanyáink "GOMBÓDÁNAK"hívták?


Az aszaló gépbe szárítottam meg, későbbi felhasználásra. 
Az aszalógép tálcáira szúnyoghálóból, kerek lap kerül, igy nem hullik át a tészta, lehet egyszerre több félét is szárítani.







Mindenkinek ajánlom, működik!

Ha tovább működtetem a késes darabolót, apróbb, reszelt tésztaszerű lesz az eredmény.
Át lehet engedni a tészta szűrőn, a kisebbek át hullanak, és marad benne a nagyobb, ami a tarhonya.
Az áthullott kisebb, az a reszelt tészta minőséget közelíti meg.





Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: