Szecsuáni chilis csirke
Még egy keleti fogás azok közül, amely megtetszett és elkésítettük. Finom étel szintén, örülünk, hogy megkaptuk ezt a receptet is.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecombfilé
- 4 cm gyömbér
- 3 ek kínai főzőbor (mirin)
- 3 tk só
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 ek keményítő
- közepesen csipős csili vagy valamilyen paprika
- 2 szál újhagyma
- 2 ek egész szecsuáni bors
- étolaj a sütéshez
- 1 tk cukor
- 2 tk pirított szezámmag (házilag is készíthető zsíradék nélküli serpenyőben)
A combot felkockázzuk kb 2 cm-es darabokra, a gyömbér 2/3-tapróra vágjuk, a húst, a gyömbért a főzőbort, a sót és a szójaszószókat, keményítőt összedolgozzuk és minimum 301 percre félre tesszük pihenni.
A csilit és az újhagymát 1 cm-es darabokra vágjuk, a gyömbért vékony csíkokra előkészítjük egy tálkába a szecsuáni borssal.
Egy wokban olajat hevítünk a csirkecombot több részletben lepirítjuk, akkor jó, ha kvül ropogós, belül puha, majd kiszedjük, félre tesszük. A wokból a maradék olajat kiöntjük, kitöröljük. Utána felhevítünk 4 ek olajat, beleszórjuk az újhagymát, gyömbért, csilit, picit irítjuk, majd hozzáadjuk az előpirított csirkehúskockákat. Kevergetés közben megszórjuk cukorral, pirított szezámmaggal. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: