Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 21., szerda

Szecsuáni chilis csirke

391700984_10219701861295986_2991461471197651650_n.jpg


Még egy keleti fogás azok közül, amely megtetszett és elkésítettük. Finom étel szintén, örülünk, hogy megkaptuk ezt a receptet is.


Hozzávalók:



  • 1 kg csirkecombfilé

  • 4 cm gyömbér

  • 3 ek kínai főzőbor (mirin)

  • 3 tk só

  • 1 ek világos szójaszósz

  • 1 ek sötét szójaszósz

  • 1 ek keményítő

  • közepesen csipős csili vagy valamilyen paprika

  • 2 szál újhagyma

  • 2 ek egész szecsuáni bors

  • étolaj a sütéshez

  • 1 tk cukor

  • 2 tk pirított szezámmag (házilag is készíthető zsíradék nélküli serpenyőben)


A combot felkockázzuk kb 2 cm-es darabokra, a gyömbér 2/3-tapróra vágjuk, a húst, a gyömbért a főzőbort, a sót és a szójaszószókat, keményítőt összedolgozzuk és minimum 301 percre félre tesszük pihenni.


A csilit és az újhagymát 1 cm-es darabokra vágjuk, a gyömbért vékony csíkokra előkészítjük egy tálkába a szecsuáni borssal. 


Egy wokban olajat hevítünk a csirkecombot több részletben lepirítjuk, akkor jó, ha kvül ropogós, belül puha, majd kiszedjük, félre tesszük. A wokból a maradék olajat kiöntjük, kitöröljük. Utána felhevítünk 4 ek olajat, beleszórjuk az újhagymát, gyömbért, csilit, picit irítjuk, majd hozzáadjuk az előpirított csirkehúskockákat. Kevergetés közben megszórjuk cukorral, pirított szezámmaggal. Rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: