Szalonnás-gombás nyúlcomb.
A napokban bevásárlás közben megláttam a friss nyúlhúst a hűtőpultban, és rögtön a kosaramba is tettem egy tálcányit. Mivel vadast már készítettem nyúlhúsból (receptje erre a linkre kattintva található), sült nyúlcomb is volt már (nyúlhússal készült receptek erre a linkre kattintva találhatók) így gondoltam egy szalonnás-gombás raguval főzöm puhára. Mivel a nyúlhús zsenge volt, így bő egy óra alatt el is készült az ebéd. Én barna rizzsel tálaltam, de fehér rizs, vagy a krumplipüré is jól illik hozzá.
Hozzávalók:
3 db nyúlcomb
20 dkg császárszalonna
50 dkg csiperke gomba
1 db vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 kk kakukkfű
1 kk majoránna
2 dl tejföl
1 tk liszt
2 dl fehérbor
3 dkg vaj
A nyúlcombot mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A császárszalonnát vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel apró kockákra.
A gombát tisztítsuk meg, mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra.
Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd süssük szép pirosra. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd amikor felolvadt, helyezzük bele a combokat, és mindkét oldalukat addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ezután vegyük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát és futtassuk meg, hogy egy kicsit összeessen, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig öntsük fel a borral.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd helyezzük vissza a combokat, és pároljuk félpuhára a húst.
Amikor a hús félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és addig pároljuk, hogy a hús teljesen megpuhuljon. (ha szükséges akkor ízesítsünk utána, de arra figyeljünk, hogy a kisütött szalonna is sós)
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevéske vízzel.
Ezután szedjük ki a húst, majd a öntsük hozzá a tejfölös keveréket, keverjük csomómentesre, és forraljuk ki.
Ezután tegyük vissza a húst, adjuk hozzá az előzőleg kisütött szalonnát, majd többször óvatosan megkeverve/rázogatva főzzük még pár percig, hogy az ízek összefőjenek.
Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet.... pl. rizst, krumplipürét, de én tésztával is eltudom képzelni.
Tálalás előtt helyezzünk a tányérra egy nyúlcombot, kanalazzuk mellé a szalonnás-gombás ragut, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én barna rizst készítettem hozzá, és azzal tálaltam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: