Sötét érdestinóruk sötét szószban házi szélesmetélttel
A sötét érdestinóru egészen sötét, szinte fekete lesz az ételben is. A tölgyfa érdestinóru is besötétedik, talán kissé kevésbé sötétre. Ettől nem kell szerintem félni, mert egyébként teljesen jó ízű és jó állagú gomba, sőt a fekete színt érdemes kihasználni. Piros vagy más élénk színekkel kombinálni jól mutat a fekete, vagy pedig rá is lehet erősíteni a és sötét szósszal készteni, mint pl. ebben az ételben . További érdestinórus étkek a blogon IDE kattintva böngészhetők még.
A szélesmetélt tésztáját 180-190 gramm lisztből és 2 egész tojásból gyúrtam. Egy óra (hűtőben, zacskóban) pihentetés után sodrófával, úgy nagyjából 1-1.5 mm vastagságúra nyújtottam a tésztát, majd a sodrófára visszatekerem a tésztát még a sodrófán hosszában kettévágom. Az így kapott tésztalapok szélessége lesz a szélesmetélt hossza. Ezután a kapott tésztalapokat egyben, hosszában összehajtom (így könnyebben átéri a kés), és tetszőleges szélességű metéltekre vágom. Lobogva forró, sós vízbe téve kifőzöm, majd leszűrve kevés olajra szedem ki, abban átforgatom, picit sózom. Kész.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: