Loading...

Erdőkóstoló

Erdőkóstoló / 2023. október 14., szombat

Sötétérdestinórus kolbászos lecsó bulgurral

A legtöbb erdei gombafaj finom lecsósan is, de a feketére színeződő sötét érdestinóru még jól is mutat a piros színekkel együtt a lecsóban. 


Elkészítés: A gombák jelentős részének a tönkjét levágtam, az nem ehető, kivéve, ha nagyon fiatal és úgy fut benne a kés, mint a vajban. A kalapokat ezután megmostam, majd feldaraboltam. A lecsóhoz a vöröshagymát  félkarikákra vágtam, zsiradékon kezdtem pirítani, kevés őrölt paprikát is tettem bele, majd hozzáadtam a feldarabolt gombát. Sóztam borsoztam és egy 5 percet együtt pirítottam őket, majd ment bele a szeletekre vágott paradicsom és paprika, és pár kolbászkarika is. Ha nincs elég leve, pici vizet is szoktam hozzáadni. Fedő alatt, néha kevergetve készre pároltam. Közben leforráztam a szükséges mennyiségű bulgurt, amikor megpuhult azt is lecsóba kevertem. A bulgurt tehetjük a lecsóba is, abban is megpuhul, de akkor bővebb lével kell számolni, és azt nehezebb jól eltalálni.       

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: