Sütőtökös sütemény mogyoróvajas krémmel
🍂A sütőtök nagy kedvencem, ősszel gyakran sütök. Az őszi szünetben is sütöttem, de nem volt ízletes, így süteményben végezte. Egy gyors kevert sütit csináltam, a tetejére pedig mogyoróvajas krémet tettem. Finom süti lett, nem okozott csalódást. :)
Sütőtökös sütemény mogyoróvajas krémmel
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
2 tojás
néhány csepp folyékony édesítő
150 g tejföl
5 evőkanál olaj
250 g sütőtökpüré
180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
fél teáskanál fahéj
fél tasak sütőpor
A mogyoróvajas krémhez:
1 tasak tejszínes pudingpor
néhány csepp édesítő
4 dl tej
80 g földimogyoróvaj
Díszítéshez:
cukormentes reszelt csokoládé
Elkészítés:
A tojásokhoz hozzáadjuk a édesítőt és a robotgép segítségével habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, majd elkeverjük a tojással. A masszába belekeverjük a sütőtökpürét is.
Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat. A lisztes keveréket a sütőtökös részhez keverjük és jól összedolgozzuk.
A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a sütemény.
A tejszínes pudingporport az édesítővel és a tejjel elkeverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A meleg pudinghoz hozzákeverjük a földimogyoróvajat, majd robotgéppel kihabosítjuk. A mogyoróvajas krémet a sütőtökös tésztára kenjünk. A sütemény tetejére cukormentes reszelt csokoládét szórunk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: