Loading...

Süss Vanilinnel!

Süss Vanilinnel! / 2023. november 22., szerda

Sütőtökös sütemény mogyoróvajas krémmel

🍂A sütőtök nagy kedvencem, ősszel gyakran sütök. Az őszi szünetben is sütöttem, de nem volt ízletes, így süteményben végezte. Egy gyors kevert sütit csináltam, a tetejére pedig mogyoróvajas krémet tettem. Finom süti lett, nem okozott csalódást. :)

Sütőtökös sütemény mogyoróvajas krémmel

Hozzávalók:

A kevert tésztához:

2 tojás

néhány csepp folyékony édesítő

150 g tejföl

5 evőkanál olaj

250 g sütőtökpüré

180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

fél teáskanál fahéj

fél tasak sütőpor


A mogyoróvajas krémhez:

1 tasak tejszínes pudingpor

néhány csepp édesítő

4 dl tej

80 g földimogyoróvaj


Díszítéshez:

cukormentes reszelt csokoládé


Elkészítés:

A tojásokhoz hozzáadjuk a édesítőt és a robotgép segítségével habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, majd elkeverjük a tojással. A masszába belekeverjük a sütőtökpürét is.

Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat. A lisztes keveréket a sütőtökös részhez keverjük és jól összedolgozzuk. 

A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a sütemény. 

A tejszínes pudingporport az édesítővel és a tejjel elkeverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A meleg pudinghoz hozzákeverjük a földimogyoróvajat, majd robotgéppel kihabosítjuk. A mogyoróvajas krémet a sütőtökös tésztára kenjünk. A sütemény tetejére cukormentes  reszelt csokoládét szórunk. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: