Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. november 22., szerda

Fetával töltött cukkini bacon köntösben

cuk1.jpg


Vannak betegségek, ahol nagyon fontos az ételek összetétele és a bevitt szénhidrát, és kalória kontroll alatt tartása. Ezek közé tartozik a cukorbetegség is. E recept jól illeszkedik a szénhidrátszegény diétába, szénhidrát tartalma adagonként 6 gramm a napi ajánlott 160 gramm maximumhoz viszonyítva.


Hozzávalók:



  • 2 kisebb cukkini (kb 80 dkg)

  • 20 dkg feta sajt

  • 8 szelet bacon

  • olívaolaj

  • frissen őrölt bors


Az étel könnyen elkészíthető, tartalmas és nagyon finom. A cukkini magjait kiszedjük- elrakjuk, mert később fel tudjuk használni  majd egy rántottába- az üreget átkenjük olívaolajjal, meghintjük a borssal és bele rakjuk a fetasajtot. Az így kapott töltött cukkini csónakokat kettő darab bacon szelettel körbe tekerjük. 


Tepsibe helyezve lefedjük fóliával, majd 250 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20 percet sütjük, levesszük a fóliát és még kb 5 percet rápirítunk. Picit hagyjuk hűlni és tálaljuk, tálaláskor aprított hagymaszárral tálaltam, de frissen aprított petrezselyemmel is jó. 


U.i.: Só nem kell hozzá, mert a feta és a bacon is tartalmaz sót. A bacon miatt a görögös vonal azaz az oregánós fűszerezés nem passzol hozzá. 


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: