Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2023. november 21., kedd

Csokis zabkeksz

 

Kicsit maradékmentés, kicsit nem, mert hasonló keksz már van a blogon. Nem vagyok túl ötletes diétás keksz-ügyben, pedig biztos lehetne sokkal többfélét is gyártani, de ezek a zabpelyhesek nagyon beváltak. Van egy alaprecept, és azt változtatgatom. 

Hozzávalók:

-tészta:
25 dkg zabpehely darálva
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 dkg dió
10 dkg kókuszreszelék
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál kardamom
1 teáskanál reszelt narancshéj
20 dkg margarin
2 evőkanál cukrozott narancshéj
csipet só
.........
2 teáskanál útifűmaghéj
-máz:
3 evőkanál víz
3 evőkanál kakaó
3 dkg margarin
........
lekvár
Elkészítés: 
Az útifűmaghéjat duzzadni hagyjuk 1,5 dl vízben. A száraz anyagokat habverővel összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tészta többi anyagával összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk, majd  kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. A máz hozzávalóit összeforraljuk. Ha túl kemény lenne, lágyíthatjuk egy kis vízzel. A kakaó minőségétől is függ. Két kekszet összeragasztunk lekvárral, és megkenjük a kakaós mázzal.
Azért nem írtam, hogy kicsit diétás a keksz, mert a narancshéjban van cukor. Azért megeszegettük, mert nincs benne olyan sok. 



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: