Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. július 18., csütörtök

Sült zöldség saláta

451655424_10220615784223488_8923880234146165818_n.jpg


Miden évben van az a pillanat, amikor az embernek nincs kedve főzni és igazából tán nem is éhes, de kellene valamit enni. Számomra a kánikula jelenti igazából ezt az időszakot. Készítettem egy könnyű salátát, egy adagban alig van kalória, megfelel minden diátnak és telíti a gyomrot is, közben frissít. Esztétikailag tán kevésbé mondható szépnek, de annál fimnomabb, így javaslom elkészíteni mindenkinek. 


Hozzávalók:



  • 1 cukkini karikázva kb 30 dkg

  • 1 padlizsán karikázva kb 30 dkg

  • 1 nagy vöröshagyma félholdra vágva

  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb kápia darabolva

  • 1 ág friss rozmaring

  • 1 ek szárított oregánó

  • 1 csokor petrezselyem

  • 7-8 levél friss bazsalikom


  • bors

  • 40 dkg natúr görög joghurt

  • fél-1 citrom leve ízlés szerint

  • 1 fej fokhagyma


A zöldségeket a fokhagymával, rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal olívaolajjal keverjük el és 200 fokra előmelegített sütőben másfél órát süssük. 


451581905_10220615338212338_2051537336254678367_n.jpg


Az öntethez az aprított bazsalikomot és petrezselymet keverjük bele a joghurtba, a sült fokhagymát a héjából nyomjuk ki törjük meg és keverjük a zöldfűszeres joghurthoz. Adjuk hozzá a már kihűlt sült zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromnak frissen facsart levét és tálaljuk, tálaláskor olívaolajjal megöntjük a tetejét.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: