Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. július 18., csütörtök

Harisszás padlizsán tahinis mártogatóval

449958794_10220549845535062_7386289521821596676_n.jpg


A nyári könnyű ételekből sosem elég, így most egy kis keleti ízkaland következik, de szerint senki nem bánja majd ha egyszer megkóstolja. Kezdjünk is hozzá.


Hozzávalók:



  • 1 kg padlizsán nagyobb cikkekre vágva, beirdalva

  • olívaolaj

  • 1 ek harissza fűszerkeverék

  • 2 dl natúr joghurt

  • 1 lime reszelt héja

  • 1 lime leve


  • tökmag

  • 2 ek tahini paszta


Az ilyen könnyű fogásokban nem csak az a motiváló, hogy finomak, hanem könnyen, gyorsan elkészülnek, így lesz ez most is. 


Keverjük össze a tahinit, a joghurtot, a lime levét, sót és a mártogatót rakjuk hűtőbe érni. A padlizsánokat sózzuk be majd egy szűrőbe hagyva hagyjuk kicsepegni a felesleges kesernyé folyadékot kb 30 perc alatt. Közben az olivalojat kb 1 dl keverjük el a lime reszelt héjával, harisszával (vigyázat-csípős) majd kenjük rá a lecsepegtetett padlizsánra. A padlizsánokat 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen süssük meg. Tálaljuk a mártogatóssal és megszórjuk a tökmagokkal. Hidegen-melegen kíváló étel.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: