Spárgás-garnélás penne
Igen, a nyár elkezdődött, vele együtt még max. tíz napig élvezhetjük az idei spárgaszezont, így használjunk ki minden alkalmat ennek a mennyei csemegének a fogyasztására.
Ez az étel nagyon gyorsan elkészül - így kevés időt kell a konyhában tölteni - ráadásul könnyed fogás, ami mind ebédre, mind vacsorára kiváló.
Tartsatok velem most is!
Spárgás-garnélás penne
Hozzávalók:
40 dkg zöldspárga
30 dkg penne tészta (én kukoricalisztből készültet használtam hozzá)
20-25 dkg pucolt garnéla (próbáljunk minél nagyobbat választani)
1 szép, érett paradicsom
1 db friss citrom
4 gerezd dundi fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Bors
Só
chili (opcionális)
Elkészítése:
Ahogy írtam is gyorsan elkészül, és nagyon egyszerű! Tegyünk fel egy fazékba vizet forrni, amit megsózunk. Amíg a víz felforr mossuk meg a garnélát, és hagyjuk lecsepegni. Törjük le a spárgák fás részét (hajlítsunk meg egyet, míg eltörik. Ami letörik a növényről az fás, nem ehető, ne használjuk fel. Ahogy írni is szoktam én ezeket mindig elteszem a fagyasztóba, mert levesízesítésre télen kiválóak. Szeljük akkora darabokra a spárgaszárakat, mint a pennénk. A sípokat tegyük félre, azt később használjuk majd fel.
Ha a víz felforrt tegyük bele a tésztát, majd három perc főzés után dobjuk hozzá a spárgadarabokat is, a sípokat kivéve, azoknak pár perc is elég lesz a végén, de akkor ne felejtsük el beledobni őket :)
Hát ez így még nem valami erotikus, de ne törödjünk vele, lesz ez még jobb is :). Amíg a tészta a spárgával puhul hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, zuttyantsuk bele a garnélákat,
majd a zúzott fokhagymát is dobjuk hozzá.
Ahogy a képen is látszik én nyers garnélával dolgoztam. A nyers garnéla szürke, és hőkezelés hatására lesz az a szép rózsaszín, amit ismerünk. Nyers garnélának elég annyi idő, míg rózsaszínre vált, ne süssük tovább, mert akkor gumis, rágós lesz! Ha már eleve főttet vettünk, akkor előbb a fokhagymát dobjuk az olajba, és egyetlen kavarás után mehet a garnéla, hiszen az már főtt, csak melegíteni kell. Ha már ilyen szépek le is húzhatjuk a tűzről, mert elkészültek.
Ekkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti (mint én) ilyenkor tehet rá chilit. Egyetlen kavarás, és nincs más dolgunk vele.
Szűrjük le az időközben elkészült spárgás tésztát, majd forgassuk össze a fokhagymás, chilis garnélával.
Spricceljük meg citromlével, keverjünk egyet rajta, és el is készültünk, már csak tálalni kell.
Porciózzuk ki az ételt, és mindegyiket szórjuk meg apró kockára vágott pardicsommal, ez további frissességet ad az ételnek. Tegyünk minden adaghoz egy gerezd citromot is, hogy ki-ki kedvére meglocsolhassa.
Ennyi, nem több. Ugye milyen egyszerű? És gyakorlatilag annyi idő alatt elkészül, míg a tészta megfő.
A garnélától édeskés, a citromtól és a chilitől pikáns és savanykás, a spárgától zamatos tészta, nem lehet betelni vele.
Könnyű ebédnek és vacsorának is kiváló.
Jó étvágyat!
Várlak Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket, ötleteket és recepteket láthatsz és olvashatsz, amik nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra (ne a követésre kattints, hanem a kedvelésre...;) ), és máris részese lehetsz!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: