Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. január 6., szombat

Sörös édesburgonyás-pulykaragus pásztorpite

 


0106.jpg


Új év, új kezdetek és remények. Sok mindenben így van ez, így a konyában is az ételeknél. Találtunk egy receptet, amelyet átalakítottunk saját ízlésünkre figyelembe véve mi az, ami itthon éppen akad. Közben egy nagyszerű étel készült, amely jól passzol a szénhidrátszegény diétába is. Jó szívvel ajánlom az oldallátogató barátinknak.


Egy adag: 405 kcal, fehérje 26 gramm, szénhidrát 40 gramm, zsír 14 gramm


Hozzávalók:



  • 75 dkg édesburgonya

  • 5 dkg reszelt trappista

  • 3 tojássárgája

  • 5 dkg vaj

  • 0.5 dl tej

  • só, frissen őrölt fehér bors


A ragu:



  • 50 dkg darált pulykahús

  • 1 fej kockázott vöröshagyma

  • 3 ek olívaolaj

  • 4 gerezd reszelt fokhagyma

  • 2 szál szárzeller karikázva

  • 1 közepes sárgarépa karikázva

  • 6 ek Worcestershire-szósz

  • 1 ek szárított kakukkfű

  • só, frissen őrölt fehér bors

  • 30 dkg szeletel csiperke

  • 40 dkg kockázott konzerv paradicsom

  • 2 dl víz + 1 marhaúsleves kocka

  • 3 dl világos sör


A felkockázott édesburgonyát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni az olajon, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. 3-4 perc után mehet bele a felszeletelt zeller és sárgarépa, felöntjük alaplével (lvíz+kocka), és fedő alatt puhára főzzük. Az időközben megpuhult édesburgonyát leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy burgonyatörővel összetörjük, és belekeverjük a vajat és a tejet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojássárgájákat, és sózzuk, borsozzuk. A ragualapba belekeverjük a darált húst és a kakukkfüvet, fakanállal kicsit feltörjük, és 4-5 percig főzzük, amíg megpirul. Felöntjük a sörrel, és pár perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, és 3 percig pirítjuk. Ezután  beleöntjük a paradicsomot. Összekeverjük, lefedjük és felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt, és fedő nélkül pároljuk 15-20 percig, amíg be nem sűrűsödik. Egy 20 x 30 cm-es, tűzálló edénybe kanalazzuk a húsos keveréket. A tetejére kenjük az édesburgonya-pürét. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk pihenni 15 percet, hogy szebben lehessen szeletelni.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: