Sörös édesburgonyás-pulykaragus pásztorpite
Új év, új kezdetek és remények. Sok mindenben így van ez, így a konyában is az ételeknél. Találtunk egy receptet, amelyet átalakítottunk saját ízlésünkre figyelembe véve mi az, ami itthon éppen akad. Közben egy nagyszerű étel készült, amely jól passzol a szénhidrátszegény diétába is. Jó szívvel ajánlom az oldallátogató barátinknak.
Egy adag: 405 kcal, fehérje 26 gramm, szénhidrát 40 gramm, zsír 14 gramm
Hozzávalók:
- 75 dkg édesburgonya
- 5 dkg reszelt trappista
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 0.5 dl tej
- só, frissen őrölt fehér bors
A ragu:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 fej kockázott vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 szál szárzeller karikázva
- 1 közepes sárgarépa karikázva
- 6 ek Worcestershire-szósz
- 1 ek szárított kakukkfű
- só, frissen őrölt fehér bors
- 30 dkg szeletel csiperke
- 40 dkg kockázott konzerv paradicsom
- 2 dl víz + 1 marhaúsleves kocka
- 3 dl világos sör
A felkockázott édesburgonyát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni az olajon, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. 3-4 perc után mehet bele a felszeletelt zeller és sárgarépa, felöntjük alaplével (lvíz+kocka), és fedő alatt puhára főzzük. Az időközben megpuhult édesburgonyát leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy burgonyatörővel összetörjük, és belekeverjük a vajat és a tejet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojássárgájákat, és sózzuk, borsozzuk. A ragualapba belekeverjük a darált húst és a kakukkfüvet, fakanállal kicsit feltörjük, és 4-5 percig főzzük, amíg megpirul. Felöntjük a sörrel, és pár perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, és 3 percig pirítjuk. Ezután beleöntjük a paradicsomot. Összekeverjük, lefedjük és felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt, és fedő nélkül pároljuk 15-20 percig, amíg be nem sűrűsödik. Egy 20 x 30 cm-es, tűzálló edénybe kanalazzuk a húsos keveréket. A tetejére kenjük az édesburgonya-pürét. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk pihenni 15 percet, hogy szebben lehessen szeletelni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: