Füstölt lazacos sajtkrém leveles kosárban.
A karácsonyi ünnepek alkalmával szintén előételként tálaltam fel ezeket az egyszerűen elkészíthető, ám annál finomabb leveles kosárkákat, melyeket füstölt lazacos sajtkrémmel töltöttem meg, majd kaviárt kanalaztam rá. Jól illett az ünnep hangulatához, de természetesen egy születésnapra, vagy más családi eseményre is elkészíthetjük. A kosárkákat előre megsüthetjük, és a krémet is elkészíthetjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 kisebb tojás a tészta lekenéséhez
A leveles tésztából egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd a fele mennyiségű korongnak a közepét szúrjuk ki egy 2 cm-es szaggatóval.
Ezután a nagyobb korong szélét kenjük körbe a felvert tojással, majd helyezzük rá a kiszúrt, lyukas tésztát.
Ezután a tészta alját több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben ne emelkedjem majd meg. (ha mégis megemelkedne, akkor a sütőből kivéve, még forrón nyomkodjuk le)
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, és süssük szép aranybarnára a tésztát. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt megtöltenénk a sajtkrémmel.
Füstölt lazacos sajtkrém hozzávalói:
tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a
tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk
meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
A teljesen kihűlt kosárkákba ezután kanalazzuk bele a lazacos sajtkrémet, és ízlés szerint tegyünk rá egy-egy kanál lazackaviárt. (a sajtkrémet habzsákból is kinyomhatjuk, akkor mutatósabb lesz, de én előre elkészítettem, majd betettem a hűtőbe ahol nagyon lehűlt, és így nem tudtam kinyomni)
A kosárkákat előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlen tálalás előtt töltsük meg, mert különben a tészta megszívja magát és nem lesz ropogós. Ízlés szerint fekete kaviárt is használhatunk, de el is hagyhatjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: