Shitake gombás vadragu
Olyan időket élünk, amikor a vadhús sokszor olcsóbb, mint a többi. Ez volt most is, a shitake gomba is elérhető, bár mi a szárítottat jobban ajánluk, mint a frisset, mert jobb íze van áztatás után. E recept pedig gyors, egyszerű, finom.
1 adagtészta körettel számolva: 807 kcal, zsír:26,8 gramm, szénhidrát: 91,98 gramm, fehérje: 45,1 gramm
Hozzávalók:
- 50 dkg szarvas-, őz- vagy vaddisznóhús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek olívaolaj vagy zsír
- 2 finomra vágott vözepes vöröshagyma vagy salottahagyma
- 40 dkg shitake szeletelve
- 0,5 dl száraz vörösbor
- 2,5 dl tejföl
- wó, bors, szerecsendió
- 2 szál újhagyma
A szalonnát és húst egyforma csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírtt vagy olajat felforrósítjuk, majd a húscsíkokat magas hőfokon barnára lepirítjuk, a nagy hőfokon nem szárad ki és közben puhára is fő. A húst kivesszük, letakarva pijhentetjük. Közben a szalonnát is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát ás üvegesre pároljuk, ha ez megtörtént, akkor rátesszük a gombát , elforraljuk alóla a folyadákot, majd hozzá adjuk a bort és azzal is átforraljuk. Belekverjük a tejfölt, amellyel harmadára forraljuk a gombamártást óval csak ekkor ízesítjük, beletesszük a fűszerelet is. A húscsíkokat az alatta lévő pecsenyelével együtt visszatesszük, átkeverjük tésztával, galuskával tálaljuk, tálaláskor a tetejére karikázott újhagyma vagy póréhagyma kerül. A hagymából az ételbe is keverhetünk előtte.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: