Sertéspörkölt tésztával
Általában csirkepörköltet szoktam főzni, azt jobban szeretem, de néha megkívánom a sertéspörköltet is. Most is így volt. :-)
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
1 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
25 dkg csavart csőtészta
A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom.
A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit "pörkölöm"., majd felengedem kevés vízzel.
Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél, két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő.
A tésztát bő, sós vízben kifőzöm, azzal tálalom a pörköltet.
Savanyúság mindenképpen kell mellé.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: