Párizsi csirkemell falatkák párolt rizzsel
Amikor a csirkemell nem szépen szeletelhető része megmarad, érdemes belőle "falatkákat" készíteni, kisebb darabokra vágni. :-)
Hozzávalók:
1 csirkemell alsó része (kb. 25 dkg)
só
liszt
tojás
olaj a sütéshez
10 dkg rizs
kevés olaj
só
A húst 3-4 cm-es darabokra vágom, sózom, hagyom kicsit állni, majd lisztbe, tojásba, ismét lisztbe forgatom és bő olajban, lassú tűznél, többször megfordítva, megsütöm.
A rizst többször megmosom, leszárítom, majd kevés olajon pár percig pirítom.
Ezután felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózom, takarék lángon főzöm, amíg a rizs beszívja a vizet, kevergetni nem szabad.
Amikor az összes vizet beszívta, leveszem a tűzről, befedem és így hagyom állni 15 percig. Végül villával átkeverem, ha még nem elég puhák a rizsszemek visszateszem a fedőt, ha már jó, akkor már nem fedem be, hagyom hűlni.
Valamilyen befőtt nagyon illik hozzá, most én meggybefőttel ettem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: